Word lid

Het hart voor ondernemers in #046

Ambitieus MKB046 is een innovatief programma ontworpen om het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de regio Westelijke Mijnstreek te versterken en te versnellen richting een toekomstbestendige onderneming. Het initiatief richt zich op het faciliteren van de digitale transformatie, het stimuleren van duurzame bedrijfspraktijken, en het bevorderen van een inclusieve groei binnen de lokale ondernemersgemeenschap. Door een combinatie van persoonlijke begeleiding, toegang tot subsidies, en het aanbieden van gespecialiseerde tools ondersteunt Ambitieus MKB046 ondernemers bij het identificeren en implementeren van digitale en duurzame oplossingen die hun concurrentiepositie versterken. Met dit programma wordt een solide basis gelegd voor bedrijven om te innoveren, te groeien en een significante bijdrage te leveren aan de economische vitaliteit van de regio.

Onze unieke methodiek

De methodiek van Ambitieus MKB046 is gestructureerd rond vier fundamentele modules: Boost, Build, Connect en Support. Gezamenlijk bieden zij een holistische benadering voor de groei en ontwikkeling van MKB-bedrijven in de 046-regio. De 'Boost'-module is gericht op het verhogen van het bewustzijn en de kennis van ondernemers over de kansen die digitalisering en duurzaamheid bieden, door middel van workshops, trainingen, en coachingssessies. 'Build' concentreert zich op het benutten van deze nieuwe competenties, waarbij ondernemers worden begeleid in het daadwerkelijk implementeren van innovatieve producten en processen, gesteund door technische expertise en financieringsadvies. 'Connect' stimuleert de creatie van een levendige gemeenschap van ondernemers door het faciliteren van netwerkgelegenheden, events en een online platform, om kennisuitwisseling en samenwerkingen te bevorderen. Ten slotte zorgt de 'Support'-module voor een stevige ondersteuningsstructuur, met toegang tot essentiële informatie, advies, en hulpmiddelen die MKB-ondernemers nodig hebben om hun transitiepad succesvol te navigeren. Deze geïntegreerde aanpak verzekert dat ondernemers niet alleen worden voorbereid op de uitdagingen van vandaag, maar ook worden uitgerust met de vaardigheden en netwerken die nodig zijn om te floreren in de toekomst.

Een initiatief van...

De initiatiefnemers van het Ambitieus MKB programma bundelen als een consortium van partijen de krachten om als een hecht groep het programma aan te jagen en te faciliteren. De initiatiefnemers verbinden zich aan het programma met een gezamenlijke ambitie en inzet van menskracht en middelen. Met betrokkenheid van en in verbinding met ondernemers en diverse partners en partijen wordt het programma verder uitgebouwd en brengen we versnelling aan in het ontwikkelen van het ecosysteem voor MKB-dienstverlening.

Onze partners

Kennispartners

Van, voor en door ondernemers: dat is het streven van Ambitieus MKB046. De kennis en kunde die wordt gedeeld binnen de 046-regio wordt mede mogelijk gemaakt door onze kennispartners. Elk hebben zij een expertise binnen een specifiek thema, welke zij delen met medeondernemers. Hieronder tref je een overzicht aan van onze trotse kennispartners.

Sluit je aan bij de Ambitieus MKB046 community

Ben je ondernemer in de 046-regio en klaar om je bedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen? Meld je dan nu aan voor de Ambitieus MKB046 community. Het eerste jaar is geheel kosteloos en zit vol voordelen die speciaal voor jou als ondernemer zijn gecreëerd. Geniet van toegang tot exclusieve netwerkevents, persoonlijke groeiprogramma's en een platform waar je ideeën kunt uitwisselen met gelijkgestemden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram